torstai 30. elokuuta 2012

Mureke

Eilen tein ihan älyttömän hyvää mureketta!


Tässä kuvassa näkyy aineet. Lihana on lähitilalta ostettua lammasta ja itse kasvatettua hiehoa. Kanamunatkin on tietysti omasta takaa. Lihaa on n. 600g. Laitoin taikinaan n. 2/3 prk kermaviiliä (siinä turvotin n. 1/2 dl korppujauhohja), pari pientä sipulia silputtuna (en jaksa paistaa silppua, vaikka niin siitä tulisi vielä parempaa. Valkosipulia olisin laittanut, jos sitä olisi jääkaapista löytynyt.) ja vain yhden munan. Sisälle laitoin 4 keitettyä kanamunaa. Mausteiksi suolan lisäksi laitoin jauhelihamaustetta ja Välimeren mausteseosta. Lisämakua antoivat myös murskatut, kuivatut suppilovahverot.


Tältä se näytti ennen uuniin menoa. Asteita 200 ja aikaa meni reilut puoli tuntia. Siitä tuli niin hyvää, etten muistanut ottaa valmiista annoksesta kuvaa ollenkaan. :D Tarjoilin tietysti oman kasvimaan perunoiden ja porkkanoiden kanssa.

Löysin viimeisinä ilmoittautumipäivinä jo kolmannen kerran toteutettavan Salainen Marttaystävä projektin. Onpa tosi jännää odotella tietoa, kenen salainen ystävä minä saan olla ja tietysti milloin oma salainen ystävä ottaa yhteyttä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti