tiistai 4. syyskuuta 2012

Kefiirin saloihin tutustumassa

Huomasinpa jokunen aika sitten myynti-ilmoituksen maitosienestä. Heti googlettamaan, mikä ihme se on ja selvisihän se: sen avulla voi valmistaa kefiiriä. Kefiirikin oli vain nimenä tuttu tuote aiemmin. Ostin sitten sienen ja se tuli kätevästi postissa maitojauheen seassa. Itse sieni on kukkakaalin näköinen ja n. 2 cm halkaisijaltaan. Sen sitten laitoin lasipurkin pohjalle ja maitoa päälle. Purkkia pidetään huoneenlämmössä n. vuorokausi ja kefiirin pitäisi olla valmista.

Ei meinannut kyllä minulla tulla valmista. Useaan kertaa vaihdoin maidon ja viimein, kun unohdin purkin vähän pidemmäksi aikaa sieltä tulvahtikin vastaan piimäinen tuoksu. Otin sienen uuteen purkkiin ja laitoin kefiirin jääkaappiin kylmentymään. Ilmeisesti se vahvistuu (muuttuu voimakkaamman makuiseksi) vielä viileässäkin ja säilyy parikin viikkoa. Sitten surautin sen sauvasekoittimella tasaiseksi ja maistelemaan! Pidän paljon piimästä ja siltähän kefiirikin maistui, pieni oudompi sivumaku siinä oli, mutta ei mitenkään paha. Kyllä tätä varmasti pystyy juomaan, ja ainakin kanojen, koirien ja kissojen herkkua se on. Eli ei siis turha ostos.


2 kommenttia:

  1. Jännä tapa tehdä piimää. Itse olen joskus tehnyt jogurttia, siemenenä Bulgarian jogurtti ja maito+maitojauhe, siitä tuli ihanaa! Ja helposti...pidin yön yli kannellisessa muovikulhossa, jonka oli käärinyt kylpypyyhkeeseen ja laittanut 50 astetta Celciusta lämmitettyyn uuniin. Aamulla jääkaappiin ja maustamaan. Kaikkea hauskaa on tullut joskus tehtyä, miksi ei enää?

    VastaaPoista
  2. Sienelle meinasi jo käydä köpelösti, kun lapset kaatoivat keskeneräisen piimän kissankuppiin. Onneksi ehdin poimia sienen pois ennen kuin se olisi hävinnyt parempiin suihin. Yritin huuhtoa sitä vedellä, mutta ainakin seuraava satsi menee vielä eläinten käyttöön. :)

    VastaaPoista