sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Kotipuuhia

Ensimmäinen pakkasaamu takana ja sen kunniaksi oli laitettava oikein leivinuuniinkin tulet. Kerran tänä syksynä jo sain savupirtin aikaan, kun uuni ei oikein lähtenyt vetämään. Nyt näyttää vähän paremmalta. Harmittavan vähän olen käyttänyt uunia leivontaan. Lihapatoja ja joulukinkku on tullut uunissa haudutettua. Voisin ottaa talven tavoitteeksi opetella ruisleivän teon. Muutaman kerran olen yrittänyt, mutta en ole oikein mieleiseen lopputulokseen päässyt. Vanha, suvulta peritty juurikin löytyisi pakastimesta.

Muutenkin on syksyisiä puuhia tullut tehtyä. Eilen vaihdoin tupaan syksyverhot. Verhojen vaihto ei ole mitään lempipuuhaa (varsinkaan se silitys.), mutta lopputulos palkitsee. Onneksi nämä syksyverhot ovat helpot silittää, kun ovat niin kapoiset. Täytyy alkaa suosia tällaista mallia jatkossa, kun käy verho/kangas kaupoilla. Meillä on tuvassa kolme isoa ikkunaa, joten kalliiksi tulee tunnelman vaihtaminen. Vielä olen sinnitellyt pitkälti vanhan emännän verhovarastolla.

 Ystävien luona päästiin maistamaan, niin  hyviä maustekurkkuja, että ohjetta piti päästä myös itse kokeilemaan. Purkkiin meni kurkkujen lisäksi paprikaa, sipulia ja valkosipulia. (Kaalistakin kuulemmasopii joukkoon.) Liemessä on etikkaa, vettä, sokeria, suolaa ja sinapinsiemeniä. Oma lisä reseptiin ovat mustaherukanlehdet.


2 kommenttia:

  1. Kauniit ovat nuo sinun syysverhosi.
    Alkaa paketti olla lähetyskunnossa, joten ehkä tällä viikolla se saapuu perillekin asti.

    SMYsi

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Kyllä on jännää! :)

    VastaaPoista