tiistai 18. syyskuuta 2012

Säilöntää

Viime tekstin jälkeen minuun onkin iskenyt säilöntäkärpänen. :) Omenapuut ovat pullollaan omenia ja niistä pitäisi tehdä jotain. Sosetta olen jo keitellytkin useamman satsin ja erilaisia piirakoita on tullut leivottua. Erittäin hyvä tuli Dansukkerin kinuskiomenakakusta. Samasta vihkosesta aion kokeilla muitakin ohjeita.

Myös tomaatit antoivat hyvän sadon, mutta kypsäksi asti ne eivät pihalla ehtineet. Nyt pääsin viimein kokeilemaan paistettuja vihreitä tomaatteja. Ja hyviähän niistä tuli. Jostain syystä kyseinen elokuva on jäänyt mieltä kaihertamaan. Olen nähnyt sen vain kerran varmaan 15 vuotta sitten, enkä edes muista mitä siinä tapahtui, mutta tomaatit ovat jääneet mieleen. Pitäisi joskus katsoa elokuva uudestaan.


Sattumalta löysin vielä monta suurta kesäkurpitsaa kasvimaalta ja niistäkin kokeilin tehdä säilykettä. Se tekeentyy vielä jääkaapissa, enkä mausta osaa sanoa mitään. Jännittävää odotella, onko purkkien sisällöt kuinka herkullisia.


Omena-pinjahillo on varmasti hyvää, koska sitä ehdin jo maistaa purkittaessa. :)

 
Pienistä vihreistä tomaateista kokeilin hilloketta 




Välillä piti jo täydentää purkkivarastojakin. :). Viime perjantain Maaseudun tulevaisuudessa oli vielä chutneyohje, johon tuli kesäkurpisaa, sipulia, omenoita ja vihreitä tomaatteja. Pitihän sitäkin kattilallinen keittää. Sen esivalmistelut kyllä veivät vähän aikaa (vihreät tomaatit eivtä kuoriudu helposti). Toivottavasti vaivannäkö kannatti ja purnukoiden sisältö osoittautuu herkulliseksi.


1 kommentti:

  1. Näyttääpä herkullisilta. Niitä sitten kelpaa talvella, ja miksei nyt syksylläkin, maistella ja käyttää ruoan lisukkeina.

    SMYsi

    VastaaPoista